Chevalier , het nieuwe drankje voor 2021
Chevalier , heerlijk aperitief . Versterkte wijn , voortgekomen uit vers druivensap verrijkt met 6 jaar oude Armagnac . Chevalier is een unieke wijnlikeur en wordt gekoeld geschonken . Verpakt in een stijlvolle fles met 0,5 ltr inhoud . Met een alcoholpercentage van 17 % is het een stevig drankje om rustig met kleine nipjes van te genieten . Twee uitvoeringen Noir , de rode versie , samengesteld uit sap van 100 % Tannat druivensoort en de witte variant , Blanc 100 % Ugni Blanc druivensoort . Uiteraard aangevuld met 6 jaar op eikenhouten fust gerijpte Armagnac . Dit bereidingsproces is geheel nieuw voor Nederland . De terrassen gaan weer open , laat de Chevaliers maar komen . Ideaal moment om dit drankje in een lekker zonnetje uit te proberen . Zoals bij Restaurant de Bokkesprong in Groet .
Chevalier , begeleider van uw kaasschoteltje
De Chevalier , liqueur de Vin , is ook een perfecte partner bij een kaasschotel . Chevalier Blanc bijvoorbeeld bij zachte kaassoorten en Chevalier Noir matcht heel goed bij krachtige harde kazen . Enkele Kaas en delicatesse zaken hebben reeds goede ervaringen hiermee zoals Ed Boele in Den Haag , Gertjan de Kaasboer in Dordrecht en de Bourgondiër Delicatesse in Hardinxveld . De Chevalier Noir is ook een mooi gekoeld alternatief voor Rode Port en smaakt ook erg goed bij chocolade gerechten . Daarentegen is de Chevalier Blanc heerlijk bij ham en Tapas gerechten . Kortom vele mogelijkheden voor de echte Gourmand !
Chevalier , heerlijk terrasdrankje
Château Gensac , het romantische kasteel uit de 13e eeuw heeft onder leiding van Jan Schuermann deze innovatieve drankjes op de markt gebracht . In het prachtige landschap in ZW Frankrijk worden moderniteit en traditie met elkaar verbonden . Dat Jan een moderne ondernemer is met respect voor het verleden , blijkt ook uit de mooie wijnen van het Domaine Gensac en de onderscheidende Armagnacs die hier geproduceerd worden . Inmiddels internationaal met hoge waarderingen door professionals beoordeeld en mooie recensies in toonaangevende vakbladen . Gensac is reeds een begrip , een concept met een visie . Tenslotte nog een kleine tip voor de Chevalier Noir , als mix drankje voor mousserende wijn , Cava , Prosecco of Champagne .